MedWatch

ATP: Rebien-forlængelse er blåstempling af pipeline

Ifølge adm. direktør Lars Rebien, Novo Nordisk, ligger en egentlig kur mod diabetes langt frem i tiden. Det sagde han på selskabets generalforsamling i dag. ATP tilfreds med hans kontrakt-forlængelse i firmaet.

Foto: Novo Nordisk / PR

ATP er tilfreds med, at Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, har forlænget sit ansættelsesforhold, således at det fortsætter frem til 2019. Det siger porteføljemanager Claus Møller fra ATP på medicinalkoncernens generalforsamling i København onsdag.

"Det er svært for en udenforstående at vurdere Novo Nordisk pipeline, da der ikke findes forventninger til denne," siger Claus Møller og peger på, at Lars Rebien Sørensen med forlængelsen giver kvaliteten af pipelinen et blåt stempel.

Diabetes-kur

ATP ønsker også Novo Nordisks vurdering af mulighederne for en dissideret kur mod diabetes, og en vurdering af, hvilken indflydelse en sådan vil have på Novo Nordisks forretning samt Novo Nordisks egen forskning på området.

"Hvis vi finder en kur mod diabetes vil det være den største landvinding. Hvis jeg kunne afvise, at en kur en skønne dag vil blive udviklet, kunne vi bare blive ved med at afhjælpe sygdomme med medikamenter. Men når jeg spørger patienter, hvad deres største ønske er, er det ikke nye medikamenter, men at slippe af med sygdommen. Derfor arbejder vi på at finde en kur," replicerer Lars Rebien Sørensen og slår fast, at en kur ikke er at se i horisonten på nuværende tidspunkt.

"Jeg tror, at Novo Nordisk er i en bedre situation i dag end nogensinde før. Problemerne ligger i fremtiden - hvordan vi får nye medikamenter godkendt og lanceret. Vi tror, vi kan frembringe nye produkter og løfte udfordringen - også selv om der er generisk konkurrence og dermed mindre incitament for resten af industrien til at frembringe nye lægemidler, " siger Novo Nordisks topchef, der mener, at en medicinsk landvinding som en kur ligger mindst 20-30 år ude i fremtiden.

Lars Rebien forlænger kontrakt

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier