MedWatch

Novo-fonden kaster penge i finanssektor

Små, solide sparekassser omlægger dyr kapital til billigere.

Den hovedrige Novo Nordisk Fonden har investeret en halv mia. kr. i den danske finanssektor under finanskrisen og har netop smidt en snes millioner i obligationer i en lillebitte sparekasse i Nykøbing Mors, Frøslev-Mollerup Sparekasse.

Flere andre sparekasser er ifølge Jyllands-Postens oplysninger i gang med at sælge obligationer til danske institutionelle investorer, der bl.a. tæller fonde og pensionskasser. Det sker for at omdanne relativt dyr efterstillet kapital til et billigere alternativ. Det er typisk den del af den efterstillede kapital, som sparekasserne har for meget i forhold til at kunne tælle med i sin solvensberegning, deres økonomiske stødpuder, der konverteres.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier