MedWatch

Neurosearch i europæisk forskningsprojekt

Medwatch anbefaler: Danske Neurosearch deltager i et stort europæisk forskningsprojekt, som skal identificere og udvikle nye behandlinger af autisme.

Foto: Jyllands-Posten

Funding på 38,7 millioner US dollars er blevet sikret af et europæisk forsknings konsortium ledet af Roche, britiske King’s College London og Autism Speaks, som deltagerne siger, er et af de største forskningsprojekter fokuseret på at identificere og udvikle nye behandlinger af ASD (Autism Spectrum Disorders) i et samspil mellem industrien og den akademiske verden.

Det fem år lange ”European Autism Interventions – A Multicentre Study for Developing New Medicines” (EU-AIMS) initiativ bliver finansieret af EU's Seventh Framework Program og Autism Speaks, samt af bidrag i naturalier fra EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Association) virksomheder.

Blandt projekt partnerne er Eli Lilly, Servier, Janssen Pharmaceutica, Pfizer og Vifor Pharma, samt deCode Genetics, danske NeuroSearch og GABO:mi, som skal administrere projektet.

Læs hele artiklen fra Genetic Engineering & Biotechnology News her.

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier