MedWatch

Frygt for aktiesalg trykker Neurosearch-kursen i bund

Frygt for at det kommer til at koste aktionærerne penge, hvis der skal gang i fase-III-studiet med Huntexil, sender Neurosearch-aktien i bund tirsdag, vurderer Danske Bank-analytiker.

Neurosearch-aktien sætter tirsdag bundrekord i forventning om, at aktionærerne snart må til lommerne, hvis der skal sættes skub i fase-III studierne med lægemiddelhåbet Huntexil til behandling af Huntingtons sygdom.

Selskabets ledelse har længe forsøgt at rejse penge ved at finde en partner til Huntexil, men tiden snerper til, og den lave aktiekurs kunne tyde på, at markedet er ved at forbedrede sig på, at det ender med en kapitaludvidelse og en stor udvanding af de eksisterende aktier.

"Baseret på, hvor kursen ligger nu sammenlignet med, hvilke værdier man kunne lægge ind for Huntexil, må aktiekursen alt andet lige afspejle en del forventninger til en kapitaludvidelse," vurderer analytiker i Danske Markets Equities Thomas Bowers over for Ritzau Finans.

Markedsværdi under 300 mio. kr.

Han hører selv til de, der regner med, at Neurosearch ender med en kapitalforhøjelse i en eller anden form, og at de eksisterende aktier dermed udvandes.

"Vi regnede tidligere med, at fase 3 studiet kunne starte i slutningen af første halvår, og det havde nok krævet en afklaring vedrørende en partner på nuværende tidspunkt. Så det er klart, at jeg forventer en kapitaludvidelse af en eller anden art," siger Thomas Bowers.

Neurosearchs markedsværdi er tirsdag eftermiddag lige under 300 mio. kr., efter et kursfald i aktien på yderligere 8,5 pct. til kurs 11,9. Siden nytår er Neurosearch faldet 33 pct., og tages der højde for, at en kapitalforhøjelse må gennemføres til rabatkurs, er der udsigt til en ganske stor udvanding.

Klar til aktiesalg

Fase 3 studiet koster i sig selv 200 mio. kr., men dertil kommer, at driften skal sikres i de to år, studiet løber, indtil der kommer data. Dermed står Neurosearch formentlig og mangler 300 mio. kr. eller mere, vurderer Thomas Bowers. Kapitalberedskabet udgjorde ved udgangen af 2011 221 mio. kr.

Neurosearch tog de indledende øvelser til et aktiesalg på en ekstraordinær generalforsamling i februar, hvor den nominelle værdi af aktien blev sænket fra 20 kr. til 1 kr.

"Der er ikke taget nogen beslutning endnu. Vi skal have finansieret et Fase-III program, og nu afsøger vi forskellige muligheder for finansiering. Her kigger vi både på en mulig partneraftale og mulighederne for at foretage en kapitalrejsning. Hvilken en af de veje, vi vælger, er der ikke truffet en beslutning om," sagde koncernfinansdirektør René Schneider i slutningen af februar til Ritzau Finans.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier