USA-medie: Diabetes-medicin kan give Eli Lilly et boost

MedWatch anbefaler: Konkurrencen på insulin mindskes, selvom man skulle forvente det modsatte, skriver SEB Enskilda ifølge Indianapolis Business Journal. IBJ vurderer potentiale og kopi-risici for Novo Nordisks konkurrent Eli Lilly, der har base i netop Indianapolis.

Sidste uges beslutning fra Pfizer Inc. om at droppe deres generisk insulin-projekt er en særdeles god nyhed for Eli Lilly og Co.

Det viser med al tydelighed, at der er svære forhindringer på insulinmarkedet, som Eli Lilly trækker mere end 3,6 milliarder US dollars ind fra årligt. Og det giver Lilly øgede forhåbninger om, at deres indtjening på insulin vil fortsætte med at vokse, selv efter deres højst profitable Humalog-brand går af patent i USA i 2013.

Det er vigtigt for Lilly, som er baseret i den amerikanske by Indianapolis, fordi man er på vej til at miste patentet på fire andre storsælgende lægemidler, som samlet set vil dræne virksomheden for mere end 10 milliarder dollars i årlige indtægter.

Medicin til behandling af diabetes, en sygdom som bliver mere og mere udbredt verden over, kan give Lilly’s indtjening et ”boost”, mens man arbejder på at sende nye lægemidler på markedet.

”Selvom insulin-markedet burde være yderst attraktivt for pharma-industrien, ser det ud til at konkurrencen rent faktisk mindskes, og ikke det modsatte,” skrev Lars Hevreng fra danske SEB Enskilda i en rapport d. 13 marts i år. Enskilda følger verdens førende insulin virksomhed – danske Novo Nordisk A/S – tæt.

Læs artiklen fra Indianapolis Business Journal her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også