MedWatch

Fagforening: Santaris fyrer 15 ud af 60 ansatte

Det danske biotekhåb Santaris fyrer hver fjerde medarbejder, oplyser Pharmadanmark.

Biotekselskabet Santaris Pharma, der har indgået partnerskaber med flere medicinalkoncerner, har afskediget hver fjerde medarbejder.

Det oplyser fagforeningen for ansatte i lægemiddelindustrien, Pharmadanmark, i sit nyhedsbrev.

”Den danske biotekvirksomhed Santaris har fyret 15 ud af 60 ansatte – det sker som led i en sparerunde,” skriver Pharmadanmark.

Fagforeningen oplyser, at fyringerne sker med relativt ”pæne fratrædelsesordninger”.

Solide partnerskaber

Santaris Pharmas har en såkaldt LNA-teknologi med henblik på udvikling af RNA-rettede lægemidler. Firmaets fokus er infektionssygdomme og metaboliske forstyrrelser.

Partnerskaber med store farmaceutiske virksomheder, oplyser selskabet på sin hjemmeside, omfatter en række terapeutiske områder, herunder ”kræft, hjerte-kar-sygdomme, infektiøse og inflammatoriske sygdomme og sjældne genetiske sygdomme.”

Optimistisk årsregnskab

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ledelsen i selskabet. Men det senest offentliggjort regnskab for 2010 bar præg af optimisme. Indtægter fra samarbejdsaftaler med bl.a. en gigant som Pfizer var på 217,9 mio.kr, og resultatet var på 13 mio. kr. mod et tab på 88 mio. kr. året før.

Specielt et produkt rettet mod hepatitis C, Miravirsen, der er i fase 2, er der knyttet store forhåbninger til.

Selskabet er bl.a. ejet af Novo A/S og Vækstfonden.

 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier