MedWatch

Fagforening: Santaris fyrer 15 ud af 60 ansatte

Det danske biotekhåb Santaris fyrer hver fjerde medarbejder, oplyser Pharmadanmark.

Biotekselskabet Santaris Pharma, der har indgået partnerskaber med flere medicinalkoncerner, har afskediget hver fjerde medarbejder.

Det oplyser fagforeningen for ansatte i lægemiddelindustrien, Pharmadanmark, i sit nyhedsbrev.

”Den danske biotekvirksomhed Santaris har fyret 15 ud af 60 ansatte – det sker som led i en sparerunde,” skriver Pharmadanmark.

Fagforeningen oplyser, at fyringerne sker med relativt ”pæne fratrædelsesordninger”.

Solide partnerskaber

Santaris Pharmas har en såkaldt LNA-teknologi med henblik på udvikling af RNA-rettede lægemidler. Firmaets fokus er infektionssygdomme og metaboliske forstyrrelser.

Partnerskaber med store farmaceutiske virksomheder, oplyser selskabet på sin hjemmeside, omfatter en række terapeutiske områder, herunder ”kræft, hjerte-kar-sygdomme, infektiøse og inflammatoriske sygdomme og sjældne genetiske sygdomme.”

Optimistisk årsregnskab

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ledelsen i selskabet. Men det senest offentliggjort regnskab for 2010 bar præg af optimisme. Indtægter fra samarbejdsaftaler med bl.a. en gigant som Pfizer var på 217,9 mio.kr, og resultatet var på 13 mio. kr. mod et tab på 88 mio. kr. året før.

Specielt et produkt rettet mod hepatitis C, Miravirsen, der er i fase 2, er der knyttet store forhåbninger til.

Selskabet er bl.a. ejet af Novo A/S og Vækstfonden.

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier