MedWatch

Rekordår for skifte til kopimedicin

MedWatch anbefaler: Nu ruller kopi-bølgen. Det største skifte nogensinde fra patentbeskyttet medicin til kopimedicin finder sted i år, skriver theglobeandmail.com.

Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng

Generiske medicinalfirmaer har længe set frem til 2012. Lexapro, et antidepressivt lægemiddel, mister i denne uge patent i USA, hvilket åbner for et 2,8 millarder dollar stort marked for de generiske konkurrenter.

Og det er blot en af mange. I år vil patenterede lægemidler, som i 2010 indbragte 34 milliarder dollars til deres respektive producenter, miste deres eneret i USA. Det bliver det største skifte nogensinde til generisk medicin, siger Credit Suisse.

Dette omfatter ikke liptor, et tidligere globalt topsælgende lægemiddel, der mistede patent sidste år. I Europa mener Teva, verdens mest sælgende generisk lægemiddelproducent, at det samlede generiske marked vil vokse med op til 3 procent i år.

Læs hele artiklen om de nye generiske lægemidler her

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier