MedWatch

Det globale diabetesmarked fordobles

Markedet for diabetes forventes på verdensplan at være næsten fordoblet inden for få år. Konkurrencen mellem giganterne skærpes.

Foto: Novo Nordisk / PR

Takket være veludviklede lande som især USA, Storbritannien og Tyskland oplever det globale marked for diabetesmedicin hefitge vækstrater. Det viser en ny rapport fra analysefirmaet GBI Research.

Analysen "Diabetes Therapeutics Market to 2017" viser, at det samlede globale marked for diabetesmedicin estimeres til i 2010 i at udgøre 29,3 mia. dollar, hvilket betyder, at markedet har haft en årlig vækstrate på 10 procent siden 2003.

Med et salg til en værdi af 21,0 mia. dollar i 2010 tegnede type 2-diabetesmedicin sig for 72 procent af det samlede marked. Insulinanaloger dominerede markedet, efterfulgt af orale hypoglykæmiske midler.

47,2 mia. dollar

I rapporten anslås det, at det globale marked i 2017 forventes at udgøre 47,2 mia. dollar, svarende til en årlig vækst på 7,1 procent mellem 2010 og 2017.

Type 1-diabetesmarkedet forventes at udgøre 13,2 mia. dollar, mens type 2-diabetesmarkedet forventes at nå op på 34 mia. dollar.

For indeværende fastslår GBI Research, at det globale marked domineres af Novo Nordisk, Sanofi og Takeda, som til sammen udgør 60 procent af markedet.

Ændret landskab

Konkurrencesituationen ser dog ud til at ændre sig på grund af de seneste vellykkede lanceringer og den potentielle succes for nye lægemidler, der vil blive lanceret i løbet af perioden 2010-2017.

Markedet vil også blive påvirket af nedgangen i salget af førende produkter, såsom GlaxoSmithKlines Avandia og Takedas Actos.

GBI Research anslår, at markedsandelen for Eli Lilly og Merck i diabetesmarkedet vil stige på grund af den potentielle succes for Teplizumab, som er i fase III, og Januvia, som blev lanceret i 2006.

Hertil kommer, at Novo Nordisks Victoza ventes at give Mercks Januvia hård konkurrence med en forventet omsætning på 1,4 mia. dollar i 2014.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier