MedWatch

Universitetsforsker og biotekfirma i vaccine-samarbejde

Københavns Universitet har indgået en kommerciel optionsaftale med et schweizisk baseret biotekfirma omkring udviklingen af nye vacciner.

Biotekfirmaet får mulighed for at sælge nye vacciner baseret på en patenteret opfindelse, mens forskergruppen bag opfindelsen får adgang til selskabets teknologi og faciliteter til at producere vacciner til mennesker og gennemføre de kliniske testfaser.

Det er essensen af en netop indgået aftale mellem Københavns Universitet og det schweizisk baserede biotekfirma Okairos.

Opfindelsen blev begået af Peter Holst, lektor Jan Pravsgaard Christensen fra Laboratorium for Infektionsimmunologi og professor Allan Randrup Thomsen fra Afdeling for Eksperimentel Virologi efter mere end seks års intens forskning i dyremodeller med forskellige infektions- og cancermodeller.

De mest hårdnakkede

Sammen har gruppen ifølge en pressemeddelelse fra KU udviklet en fundamental ny måde at vaccinere på, som har potentialet til at klare selv de mest hårdnakkede infektionssygdomme.

"Firmaet Okairos, som arbejder mod sygdomme som for eksempel malaria, hepatitis og influenza, har fået mulighed for at lave nye vacciner, som folkene bag firmaet kan sætte i kliniske forsøg, så de kan komme ud til folk. Samtidig kan min gruppe og jeg arbejde med firmaets bioteknologiske redskaber, og det hjælper min forskning," udtaler lektor Peter Johannes Holst fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i en pressemeddelelse.

Okairos, der blev etableret som en udstikker fra tyske Merck i 2007, er baseret i Schweiz og har laboratorier i Rom og Napoli.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier