MedWatch

Universitetsforsker og biotekfirma i vaccine-samarbejde

Københavns Universitet har indgået en kommerciel optionsaftale med et schweizisk baseret biotekfirma omkring udviklingen af nye vacciner.

Biotekfirmaet får mulighed for at sælge nye vacciner baseret på en patenteret opfindelse, mens forskergruppen bag opfindelsen får adgang til selskabets teknologi og faciliteter til at producere vacciner til mennesker og gennemføre de kliniske testfaser.

Det er essensen af en netop indgået aftale mellem Københavns Universitet og det schweizisk baserede biotekfirma Okairos.

Opfindelsen blev begået af Peter Holst, lektor Jan Pravsgaard Christensen fra Laboratorium for Infektionsimmunologi og professor Allan Randrup Thomsen fra Afdeling for Eksperimentel Virologi efter mere end seks års intens forskning i dyremodeller med forskellige infektions- og cancermodeller.

De mest hårdnakkede

Sammen har gruppen ifølge en pressemeddelelse fra KU udviklet en fundamental ny måde at vaccinere på, som har potentialet til at klare selv de mest hårdnakkede infektionssygdomme.

"Firmaet Okairos, som arbejder mod sygdomme som for eksempel malaria, hepatitis og influenza, har fået mulighed for at lave nye vacciner, som folkene bag firmaet kan sætte i kliniske forsøg, så de kan komme ud til folk. Samtidig kan min gruppe og jeg arbejde med firmaets bioteknologiske redskaber, og det hjælper min forskning," udtaler lektor Peter Johannes Holst fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i en pressemeddelelse.

Okairos, der blev etableret som en udstikker fra tyske Merck i 2007, er baseret i Schweiz og har laboratorier i Rom og Napoli.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier