MedWatch

Professor: Kina er interesseret i dansk medicinalindustri

Danmark har sværere ved at tiltrække kapital fra investeringslystne kinesere end for eksempel Holland og Sverige. Men de vil gerne købe op eller samarbejde med dansk medicinalindustri.

Foto: Thomas Borberg

Verden over kæmper landene for at tiltrække kapital fra den fremadstormende stormagt Kina. Når det gælder Danmark, er kineserne primært interesseret i at investere medicinalindustri og vedvarende energi.

Det fremgår af en artikel i Berlingske Business i dag. Artiklens fokus er, at Danmark får en skuffende lav andel af de kinesiske investeringer. Ifølge en opgørelse fra Copenhagen Capacity er der herhjemme kun 28 virksomheder, der i dag har en kinesisk ejer. I Sverige er tallet 140 virksomheder og i et land som Holland er det 300 virksomheder, der har kinesisk ejerskab.

Det er professor Verner Worm fra Copenhagen Business School, der peger på de danske sektorer, hvor kineserne er interesserede. Han er ekspert i dansk-kinesiske forretningsrelationer på Institut for International Økonomi. To områder, siger han ifølge avisen, finder kineserne  ”uhyre interessant”:

”Det er vedvarende energi og medicinalindustri. På de to områder er Danmark førende i verden, og derfor vil Kina gerne købe virksomheder op eller samarbejde med os inden for netop disse to områder,” siger han.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier