MedWatch

Dansk medicinalfirma afskediger 160 ansatte i Danmark

Orifarm Group A/S, der er baseret i Odense, samler sin produktion i Tjekkiet og afskediger i Danmark og Tyskland.

Foto: PR, Orifarm

Den store danske parallelimportør og kopiprocent af lægemidler Orifarm flytter produktionen til Tjekkiet og afskediger cirka 160 medarbejdere i Danmark.

Det oplyser selskaber i en pressemeddelelse, hvori selskabet fremhæver, at Orifarms store markeder for parallelimporterede lægemidler i Danmark, Tyskland og Sverige har ændret sig og lagt pres på selskabets indtjening.

"For at tilpasse omkostningsniveauet og styrke konkurrencekraften påtænker Orifarm bl.a. at samle produktionsaktiviteterne i Danmark og Tyskland på den eksisterende lokation i Tjekkiet. Omorganiseringen og besparelser i øvrigt forventes at indebære, at ca. 160 medarbejdere i Odense skal fratræde,” hedder det i meddelelsen.

Hjælp til medarbejdere

Ledelsen oplyser, at den i dag orienterer medarbejderne om baggrunden for afskedigelserne og problemerne med at producere i lande med høje omkostninger.

Stifter og adm. direktør Hans Bøgh-Sørensen fra Orifarm Group A/S siger:

”Vi har haft travlt de sidste kvartaler, men vi tjener ingen penge. Det ændrer dog ikke på, at det er en meget trist besked at modtage for alle. Vi skal forhandle detaljerne i samarbejdsudvalget, og jeg håber, at vi kan være både grundige og hurtige, så alle kan få klarhed om deres situation snart,” siger Hans Bøgh-Sørensen i meddelelsen.

I samarbejdsudvalget skal man også drøfte, hvordan man bedst hjælper de medarbejdere videre, der opsiges.

”Vi vil naturligvis gøre en stor indsats, og vi har studeret, hvilke modeller andre virksomheder i samme situation har benyttet. I Tyskland har vi meddelt, at vi vil oprette et Career Center med eksterne specialister, der kan hjælpe folk til nye job, og det vil vi også foreslå medarbejderrepræsentanterne, at vi gør i Danmark. Alt det sætter vi i sving nu,” siger Hans Bøgh-Sørensen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier