MedWatch

Alarmerende vilkår for forskere

Danmarks fremtid skal i høj grad bygge på forskning og uddannelse, er politikerne enige om. Men ude i virkeligheden - i underskoven af forskningsvirksomheder, som skal bære de store visioner - mærker vi ikke til de bedre vilkår, som man lover. Tværtimod. Samarbejdet med det offentlige i almindelighed og sundhedsvæsenet i særdeleshed er alarmerende dårligt.

Foto: PR, Bavarian Nordic

Sig navnet Novo Nordisk. Sig Coloplast, Oticon og Lundbeck. Enhver politiker - og rigtig mange danskere - vil da tænke, at det er store, succesfulde danske virksomheder af præcis den slags, som vores lille land skal satse på og leve af, hvis vi skal klare os i den benhårde internationale konkurrence.

Her ligger tusindvis af højteknologiske vidensarbejdspladser. Her ligger mulighed for innovation, uddannelse og forskning. Og endelig ligger 10 pct. af den samlede danske eksport i lægemidler og medicinprodukter. I 2011 blev det til mere end 60 mia. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier