MedWatch

Alarmerende vilkår for forskere

Danmarks fremtid skal i høj grad bygge på forskning og uddannelse, er politikerne enige om. Men ude i virkeligheden - i underskoven af forskningsvirksomheder, som skal bære de store visioner - mærker vi ikke til de bedre vilkår, som man lover. Tværtimod. Samarbejdet med det offentlige i almindelighed og sundhedsvæsenet i særdeleshed er alarmerende dårligt.

Foto: PR, Bavarian Nordic

Sig navnet Novo Nordisk. Sig Coloplast, Oticon og Lundbeck. Enhver politiker - og rigtig mange danskere - vil da tænke, at det er store, succesfulde danske virksomheder af præcis den slags, som vores lille land skal satse på og leve af, hvis vi skal klare os i den benhårde internationale konkurrence.

Her ligger tusindvis af højteknologiske vidensarbejdspladser. Her ligger mulighed for innovation, uddannelse og forskning. Og endelig ligger 10 pct. af den samlede danske eksport i lægemidler og medicinprodukter. I 2011 blev det til mere end 60 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier