MedWatch

Lundbeck-partner mærker interesse for Alzheimers-medicin

Lundbecks finske partner Biotie har modtaget henvendelser fra en række velanskrevne medicinalselskaber vedrørende lægemiddelkandidaten, SYN120, til behandling af Alzheimers sygdom.

Foto: Lundbeck/PR

En lægemiddelkandidat mod Alzheimers har for nylig fået en del opmærksomhed, skriver Bloomberg News. Det gælder Lundbecks finske partner Biotie, som har modtaget flere henvendelser fra store medicinalkoncerner vedrørende lægemiddelkandidaten SYN120

Bloomberg News henviser til oplysninger fra administrerende direktør Timo Veromaa.

Hvorvidt Lundbeck er blandt de interesserede oplyser Veromaa ikke. Lundbeck samarbejder i forvejen med Biotie om alkoholpillen Selincro og er ligesom medicinalkæmperne GlaxoSmithKline og Pfizer at finde blandt selskaber, der arbejder på at finde bedre behandlingsalternativer til Alzheimers-patienter.

Biotie har indlicenseret SYN120 fra det schweiziske medicinalselskab Roche, der har option på at generhverve rettighederne i første kvartal. Vælger Roche at forbigå denne mulighed efter at have evalueret data fra et tidligt studie, kan det komme på tale for Biotie at udlicensere rettighederne.

Udnytter Roche derimod sin option, vil det udløse en engangsbetaling til Biotie samt eventuelle fremtidige milepæle. Desuden vil Biotie få ret til royalties af eventuelt fremtidigt salg, skriver Bloomberg News.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier