MedWatch

Novo Nordisk forgylder sin ejer

Novo Nordisk Fonden scorer stort på Novo Nordisks succesrige år.  I alt bliver det til 2,1 mia. kr. i udbytte til fonden, der i forvejen råder over frie midler for 23 mia. kr.

Foto: Novo Nordisk / PR

Det er ikke småpenge, Novo Nordisk Fonden kan polstre sig med, når medicinaldarlingen Novo Nordisk udbetaler udbytte til sin ejer.

Efter i torsdags at have aflagt 2011-årsregnskab, som overgik forventningerne, blev det også klart, hvor stort udbyttet skulle være.  I alt ender 2,1 mia. kr. i fondens lommer, skriver Business.dk.

Til sammenligning modtager fonden mere beskedne 157 millioner kr. i udbytte fra enzymvirksomheden Novozymes.

Novo Nordisk Fondens formue, der også omfatter værdi af aktierne i Novo Nordisk og Novozymes på i alt mere end 120 milliarder kr.,  forvaltes af holding- og investeringsselskab Novo A/S.

Fondens frie midler, som i alt løber op i 23 mia. kr., skal bruges til investeringer. Et væsentligt beløb er placeret i langsigtede investeringer i unoterede biotekvirksomheder via Novo Seeds, Novo Ventures og Novo Growth Equity, mens en del er reserveret til fondens bevilgede, men endnu ikke udbetalte uddelinger. Endelig blev 4,1 milliarder kr. placeret i en langsigtet investering i Chr. Hansen A/S i januar i år.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier