MedWatch

Virogates henter 11,3 millioner til færdigudvikling

Medtech-virksomheden Virogates har rejst 11,3 mio. kr. i en aktieudvidelse. Pengene skal bruges til at færdigudvikle og kommercialisere selskabets ny produkt Suparnostic.

11,3 millioner kroner. Det er resultatet af den aktieudvidelse, som det danske medtechselskab Virogates netop har gennemført. De nye aktier blev solgt til eksisterende aktionærer i selskabet.

Virogates udvikler og distribuerer prognostiske produkter, der identificerer risiko-patienter tidligt og hjælper med at forbedre livet for patienter smittet med alvorlige sygdomme.

De 11,3 mio. kr. skal bruges til at øge de kommercielle aktiviteter for selskabets nye biomarkør Suparnostic samt udvikling af nye produkter.

"Vi er særdeles tilfredse med den støtte, vores aktionærer har vist os ved at tilføre ny kapital til den videre udvikling af selskabet, specielt henset til den generelt vanskelige finansielle situation. Den nye kapital vil medgå til finansiering af den endelige udvikling af vores Suparnostic Quick test, samt til at lancere denne til klinikere globalt via vores distributionsnetværk, siger administrerende direktør, Jacob Knudsen, i en meddelelse

Aftale med Norcare

Herudover har Virogates indgået en aftale med det danske center for forebyggelse og sundhed Norcare, som fremover tilbyder Supar-testning til sine kunder.

“Samarbejdet med Norcare åbner nye markeder for Virogates. Vi har hidtil fokuseret på den prognostiske værdi af Supar i umiddelbart livstruende sygdomme som sepsis og HIV, men ny forskning viser, at forhøjede Supar værdier er stærkt associeret med risikoen for udvikling af livsstilssygdomme," siger Jacob Knudsen.

Virogates-testen Suparnostic, består i at måle et protein, der findes i blodbanen hos alle mennesker. Uafhængig af den enkeltes tilstand, er et forhøjet Supar niveau ensbetydende med en negativ prognostisk værdi, og er således en vigtig alarmering i forhold til patientens generelle helbredstilstand.

I klinisk praksis er Suparnostic's primære anvendelsesområde screening af patienter med henblik på at afdække risikoen for livsstilssygdomme. Endvidere bruges produktet på akutmodtagelsesafdelinger samt intensivafdelinger til patient segmentering og patient undersøgelser af kritisk syge patienter, samt ved overvågning af behandlingeffektivitet.

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier