MedWatch

Sanofi-Aventis venter lavere indtjening i 2012

Novo Nordisks storkonkurrent Sanofi venter fald i indtjeningen

Den franske medicinalkæmpe Sanofi venter et fald i indtjeningen på op mod 15 pct. i 2012 som følge af generisk konkurrence til et par af selskabets lægemidler. Det skriver Bloomberg News med henvisning til årsregnskabet.

Indtjeningen pr. aktie ventes at falde 12 til 15 pct. i lokal valuta.

I fjerde kvartal steg det nettooverskuddet fraregnet ekstraordinære poster til 2,08 mia. euro, svarende til 1,56 euro pr. aktie. Det var netop som ventet af analytikerne, ifølge Bloomberg News.

Salget af Sanofis diabetesmidler, der ligger i skarp konkurrence med Novos insuliner, steg igen. Sanofis supersællert, den langtidsvirkede insulinanalog Lantus, nåede en omsætning på 1054 mio. euro i fjerde kvartal.

Det er første gang, at Lantus passerer 1 mia. euro i kvartalsomsætning. Salget af den hurtigtvirkende insulinanalog Apidra faldt derimod 28,6 pct. til 35 mio. euro efter midlertidige produktionsproblemer på Sanofis fabrik i Frankfurt.

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier