MedWatch

Novo-chef scorer lønpakke på 25 mio kr

Sidste uges rekordregnskab fra Novo Nordisk har medført en stigning på knap 20 pct. til topchef Lars Rebien Sørensens lønpakke. Nu ligger den på 24,5 mio. kr.

Foto: Novo Nordisk/ PR - Direktør Lars Rebien

Det blev en jubeldag for Novo Nordisk og for aktionærerne i torsdags, hvor diabeteskoncernen fremlagde regnskab til topkarakterer. Det har smittet af på lønnen til den adm. direktør Lars Rebien Sørensen, skriver dagbladet Børsen.

Han bliver nu belønnet af bestyrelsen med en stigning i lønpakken på godt 20 pct. Samlet set har Rebien hævet 24,5 mio. kr. i fast løn, bonus, pension og aktiebaseret aflønning, hvor tallet året før lå på 20,6 mio. kr.

Set i forhold til kollegaerne har den fem mand store koncerndirektion samlet set kunnet opleve en stigning på 10 pct. i aflønningen.

Dog ligger Lars Rebien Sørensens aflønning på et minimum, hvis man kigger ud over Danmarks grænser og f.eks. hen over Atlanten. I en opgørelse over de ti bedst lønnede medicinalchefer i 2010, kunne den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson stille sig op på piedestalen med en aflønning på 163 mio. kr, skriver avisen.

Koncerndirektionens aflønning består af en fast grundløn, en kontantbaseret incitamentsordning, en aktiebaseret incitamentsordning, et pensionsbidrag samt andre ydelse, skriver dagbladet Børsen. Den faste grundløn udgør 35-55 pct. af den samlede lønpakke, mens resten består af kortsigtet bonus.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier