MedWatch

Kampen for at opdage ny antibiotika

(The Telegraph) De britiske medicinalgiganter GlaxoSmithKline og AstraZeneca er to tilbageværende virksomheder i et indsnævret felt af forskning i ny antibiotika, hvilket er en langsommelig og dyr proces.

Wright Nichols erkender at livet som videnskabsmand, med en hverdag hvor der forskes i antibiotika for at få bugt med de mest resistente virusser/vira, kan være frustrerende.

”Det videnskabelige aspekt er fantastisk,” siger Dr. Nichols, direktør for mikro-biologi ved den britiske medicinproducent AstraZeneca. Men forskningen er ”meget dyr” og – til stor frustration – kan udviklingen af potentiel medicin blive sat i bero, hvis den ikke kan generere en tilstrækkelig stor omsætning.

Men fra et erhvervsmæssigt synspunkt burde antibiotika være attraktivt. Over hele Europa er bakterier som er resistente overfor flere forskellige typer medicin – såkaldte ”superbugs” - en voksende trussel, i takt med at bakterier udvikler immunitet overfor antibiotika og overforbrug, eller misbrug, af medicin gør den mindre effektiv.

Men der er langt mellem videnskabsmænd som Dr. Nichols, da virksomheder kæmper med at få økonomien i forbindelse med antibiotika-forskning til at slå til. Gennem de sidste tre årtier er der kun blevet opdaget to nye klasser af antibiotika, og salgstallene er faldet til 14,4 milliarder dollars i 2010 fra 16,1 milliarder dollars i 2005.

Læs hele historien fra The Telegraph her:

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier