Lars Rebien sælger Novo-aktier for 11 mio. kr.

Dagen efter Novos superregnskab sælger administrerende direktør Lars Rebien aktier for 11 mio. kr.
Foto: Novo Nordisk/ PR - Direktør Lars Rebien
Foto: Novo Nordisk/ PR - Direktør Lars Rebien

Den administrerende direktør i Novo Nordisk har solgt 15.578 aktier til en værdi af 11 mio. kr. Det oplyser Novo Nordisk i en fondsbørsmeddelelse fredag eftermiddag.

Salget sker dagen efter, at Novo Nordisk endnu en gang afleverede et superregnskab, der torsdag fik aktien til at fare i vejret og slutte med en stigning på 4,34 pct. sammenlignet med dagen før. Også fredag er Novo Nordisk-aktien steget, og aktien er fredag eftermiddag en time før børsens lukketid oppe med cirka 2,5 pct.

I følge Ritzau Finans sker salget som et led i  Novo-direktørernes årlige aflønning, som ud over den faste løn og eventuel
kontant bonus også består af en aktieincitamentsordning med aktier båndlagt i en treårig periode.

Med årsregnskabet for 2011, er aktier tildelt i 2008 til fri disposition for Novo-cheferne. Alle har valgt at sælge posterne helt eller
delvist.

En lang række af Novos andre ledende medarbejdere har derfor ligeledes valgt at sælge Novo Nordisk aktier for mellem 3 og 7 mio. kr.

Novo Nordisks årsregnskab for 2011 gav et overskud på 21,9 mia. kr. og overraskede en lang række analytikere, der havde ventet, at selskabet denne gang ville aflevere et mere afdæmpet regnskab på grund af den økonomiske krise og deraf følgende sparekrav rundt om i verdens sundhedssektorer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også