MedWatch

Novo Nordisk fortsætter kursbrag

Novo Nordisk fortsætter fredag formiddag med at springe alle rammer for værdiansættelse af danske aktier. Medicinalkoncernen har meldt sig blandt udfordrerne som Nordens mest værdifulde selskab.

Markedsværdien af Novo Nordisk er vokset til omkring 426 mia. kr. i dag efter en stigning på yderligere 3,7 pct. til kurs 735. Det er fortsat torsdagens stærke årsregnskab, der får køberne til at flokkes om aktien.

"Det er dagen derpå. Der kommer en masse analyser ud oven på resultatet i går, og så tror jeg, at der er en masse, der reagerer på de forskellige noter. Desuden skal man huske, at markederne er blevet en spids mere positive i løbet af dagen," siger chefhandler i Danske Bank, Mads Zink, til Ritzau Finans.

Novos 2012-forventninger var omkring 1 mia. kr. bedre end analytikerforventningerne, ifølge SME Direkt. Mads Zink vurderer, at flere analytikere derfor er ude at hæve deres estimater. Danske Bank gentager anbefalingen "køb" og har øget kursmålet til 890 kr. fra 860 kr.

Nordens mest værdifulde

Novo Nordisks succes betyder, at selskabet har meldt sig blandt udfordrerne til titlen som Nordens allermest værdifulde selskab. Norske Statoil har stadig førertrøjen med en markedsværdi på 470,6 mia. norske kr. svarede til knap 457 mia. danske kr. Dermed mangler Novo Nordisk-aktien at stige yderligere 8 pct. for at gøre Statoil rangen stridig, dog under forudsætning af, at kursen på den norske oliekæmpe ikke bevæger sig.

Analytikernes anbefalinger af Novo Nordisk er generelt positive. Ifølge Bloomberg News opererer 17 analytikere med købsanbefalinger i stærkere eller
mildere grad. 17 analytikere har en "hold"-anbefaling og fire analytikere anbefaler deres kunder at sælge deres Novo-aktier.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier