MedWatch

Rebien henter 100 mio. kr. – om dagen

Lars Rebien Sørensen, der lige har fået forlænget kontrakten, har i sin tid som topchef i Novo Nordisk skabt 390 mia. kr. i værdi for aktionærerne.

Foto: Niels Hougaard, Jyllands-Posten

Siden han kom til som adm. direktør i 2000 har Lars Rebien Sørensen skabt 390 mia. kr. i værdi for Novo Nordisk. Regner man lidt på det, svarer det til 100 mio. kr. dagligt.

Det skriver dagbladet Børsen.

I kølvandet på succes-regnskabet i går kunne topchefen lægge 17 mia. kr. oveni markedsværdien. Rebien overtog roret fra Mads Øvlisen ved årtusindskiftet og har i alt siddet i spidsen af Novo Nordisk i 4110 dage, hvor markedsværdien i medicinalkæmpen er øget med 303 mia. kr.

Kniber sig i armen

Derudover kommer udbytter og aktietilbagekøb, som i alt har givet aktionærerne en gevinst på 390 mia. kr.  

”Man kniber sig lidt i armen,” siger Lars Rebien Sørensen til dagbladet Børsen, og fortsætter:

”Jeg har en stærk tiltro til, at virksomheden kan blive ved med at vokse mange år frem i tiden. Det er rigtigt, at tallene bliver større og større, og det gør det sværere at vise tilsvarende høje vækstrater. Men man må også konstatere, at antallet af diabetespatienter i verden bliver ved med at stige,” siger han.

Bestyrelsen har besluttet at forlænge Lars Rebien Sørensens kontrakt med yderligere tre år til 2019. I dag er han 57 år og skulle oprindeligt have været fratrådt som 62-årig.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier