Novo Nordisk bruger kassen på Degludec-lancering

Novo Nordisk venter at bruge store beløb på lanceringen af den kommende insulinanalog Deglidec, når det nye diabetesmiddel rammer markedet i andet halvår i år. Det indikerer administrerende direktør Lars Rebien Sørensen.
"Jeg kan sige så meget som, at lanceringen af Degludec bliver den største lancering, vi nogensinde har foretaget, lyder det fra topchefen, der peger på, at Novo Nordisks forventninger er en vækst i omsætningen i år på 7-11 pct. med en vækst i driftsresultatet på 10 pct."
"Det er ganske usædvanligt. Med en omsætningsvækst i den størrelsesorden ville man normalt vente en vækst i driftsresultatet i størrelsesordenen 15 pct. eller mere. Så det er en indikation af, at vi har inkluderet en særdeles signifikant omkostning til opbygning af medicinsk synlighed for produktet," siger Lars Rebien Sørensen.
Topchefen peger på, at det er opbygning af organisation, lobbyarbejde i forhold til meningsdannere, og uddannelse af det medicinske personale.
"Dertil kommer ekspansion af produktionsfaciliteter, for at vi kan lancere hurtigt," siger Lars Rebien Sørensen, der ikke vil ind på specifikke beløb.
Når det gælder selve det ventede salg, er der lidt mere specifikke
forventninger.
"Så godt som ingenting. For vi venter - hvis alt går godt, at lancere hen mod slutningen af andet halvår. Så der bliver kun en mindre påvirkning på toplinjen i år, mens der skulle kommer en gradvis øget effekt i 2013 og 2014," lyder det.
Lars Rebien Sørensen peger på, at for hver ti nye patienter, der går over til moderne insuliner, bliver de syv medicineret med Sanofis Lantus, mens to til tre bliver behandlet med Novo Nordisks Levemir.
"Det er vores forventning, at med de kliniske fordele, vi kan fremvise i forhold til Lantus, vil vi kunne vende det billede, så Novo Nordisk vil kunne fange mere end 50 pct. af de nye insulin-patienter," siger Novo Nordisk-chefen, der understreger, at det er yderst svært at få allerede medicinerede patienter til at skifte insulinmærke.