MedWatch

Analytikere: Supertal fra Novo

Begejstrede analytikere: Novo leverede varen med et super regnskab i 4. kvartal.

Der er stor begejstring for Novo Nordisks fjerde kvartalsregnskab, der er indeholdt i årsrapporten, fra bankanalytikere i Jyske Bank og Sydbank.

Fra Jyske Bank betegner analytikere Frank Hørning betegner regnskabet som "super" for udviklingen i det danske medicinalselskab.

"Regnskabet bekræfter vores positive syn på aktien," skriver Frank Høring, og banken fastholder anbefalingen "stærkt køb" for aktien.

Resultatet af den primær drift i kvartalsregnskabet landede på 6.081 mio. kr., mens nettooverskuddet endte i 4.689 mio. kr., mens omsætningen lyder på 18.120 mio. kr.

Overgår forventningerne

Også hos Sydbank mener man, at Novo-regnskabet overgår markedets høje forventninger

Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker hos Sydbank, påpeger sig i sin kommentar, at forventningerne var skruet op, " men at Novo Nordisk overgår dem endnu engang ved at levere et imponerende årsregnskab."

Søren Løntoft Hansen hæfter sig ved en salgsfremgang på 12 pct. i fjerde kvartal, hvilket var bedre end ventet. Og især salget af produktet Victoza springer i øjnene med et salg på mere end 2 mia. kr. i fjerde kvartal og et årligt salg på over 1 mia. dollar, hvilket gør Victoza til en såkaldt "blockbuster".

Samtidig vækker de opjusterede forventninger i årsrapporten til resultatet for 2012 også begejstring, fremgår det.

Novo Nordisk-aktien steg cirka 5 procent fra morgenstunden efter det gode regnskab

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier