MedWatch

Analytikere: Supertal fra Novo

Begejstrede analytikere: Novo leverede varen med et super regnskab i 4. kvartal.

Der er stor begejstring for Novo Nordisks fjerde kvartalsregnskab, der er indeholdt i årsrapporten, fra bankanalytikere i Jyske Bank og Sydbank.

Fra Jyske Bank betegner analytikere Frank Hørning betegner regnskabet som "super" for udviklingen i det danske medicinalselskab.

"Regnskabet bekræfter vores positive syn på aktien," skriver Frank Høring, og banken fastholder anbefalingen "stærkt køb" for aktien.

Resultatet af den primær drift i kvartalsregnskabet landede på 6.081 mio. kr., mens nettooverskuddet endte i 4.689 mio. kr., mens omsætningen lyder på 18.120 mio. kr.

Overgår forventningerne

Også hos Sydbank mener man, at Novo-regnskabet overgår markedets høje forventninger

Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker hos Sydbank, påpeger sig i sin kommentar, at forventningerne var skruet op, " men at Novo Nordisk overgår dem endnu engang ved at levere et imponerende årsregnskab."

Søren Løntoft Hansen hæfter sig ved en salgsfremgang på 12 pct. i fjerde kvartal, hvilket var bedre end ventet. Og især salget af produktet Victoza springer i øjnene med et salg på mere end 2 mia. kr. i fjerde kvartal og et årligt salg på over 1 mia. dollar, hvilket gør Victoza til en såkaldt "blockbuster".

Samtidig vækker de opjusterede forventninger i årsrapporten til resultatet for 2012 også begejstring, fremgår det.

Novo Nordisk-aktien steg cirka 5 procent fra morgenstunden efter det gode regnskab

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier