MedWatch

Sydbank: Lillys regnskab lover godt for Novo Nordisk

Eli Lillys gode regsnakb for insulinmarkedet kan tyde på et godt årsregnskab fra Novo Nordisk på torsdag.

Foto: Eli lilly/PR

Regnskabet fra Novo Nordisks amerikanske konkurrent på insulinmarkedet, Eli Lilly, tyder på en underliggende stærk vækst på insulinmarkedet, og kan være et varsel om, at pæne tal fra Novo Nordisk i årsregnskabet på torsdag. Det vurderer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

Han hæfter sig blandt andet ved, at Eli Lillys salg af den hurtigtvirkende insulinanalog, Humalog, steg 21 pct. til 662 mio. dollar. Fremgangen er sket i en periode, hvor den tredje store spiller på insulinmarkedet, Sanofi, har haft problemer med leverancer af sin hurtigtvirkende insulinanalog Apidra, på grund af midlertidige tekniske problemer på en fabrik i Frankfurt.

"Umiddelbart virker der til at have været en øget efterspørgsel efter Humalog, og det kan have været som følge af leveringsvanskeligheder med Apidra, og kan måske også have en positiv effekt, når vi ser Novos regnskab på torsdag," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Eli Lillys salg af Humalog overgik analytikerforventningerne om et salg på 600 mio. dollar med bred margin. Konsensusestimaterne er indsamlet af Bloomberg News. Salget af Humalog voksede 26 pct. i USA til 408 mio. dollar, mens salget i resten af verden gik frem med 13 pct. til 254 mio. dollar.

Eli Lillys salg af det traditionelle humane insulin, Humulin, steg 20 pct. til 346 mio. dollar på verdensplan fordelt med en salgsstigning på 41 pct. på det amerikanske marked og 5 pct. i resten af verden.

Aktien i Novo Nordisk ligger tirsdag formiddag 0,7 pct. højere i kurs 664,5 og er steget marginalt efter Eli Lillys regnskab.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier