MedWatch

Novo Nordisk kan tjene 800 mio. kr. på stigende dollar

En stigning i dollarkursen vil indbringe Novo Nordisk cirka 820 mio. kr., vurderer Nordea. Også William Demant vinder.

Selvom en stigende dollarkurs er dårligt nyt for danske turister på vej over Atlanten, så er det langt fra alle, der har grund til at surmule.

Flere danske selskaber kan nemlig tjene godt på en stigende kurs, fordi de har en stor del af deres salg i USA. Det viser tal fra Nordea.

Ifølge banken er den helt store vinder blandt de danske selskaber Novo Nordisk, som med en dollarstigning på 10 pct. kan forbedre sit driftsresultat med 820 mio. kr. Det svarer til 5 pct. af driftsresultatet i 2010.

Også høreapparatproducenten William Demant vinder på en stigende dollarkurs og kan ved en 10 pct. stigning forbedre driftsresultatet med 37 mio. kr.

Nordea venter dog, at dollaren vil være steget med hele 27 pct. ved udgangen af i år.

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier