MedWatch

Novo Nordisk kan tjene 800 mio. kr. på stigende dollar

En stigning i dollarkursen vil indbringe Novo Nordisk cirka 820 mio. kr., vurderer Nordea. Også William Demant vinder.

Selvom en stigende dollarkurs er dårligt nyt for danske turister på vej over Atlanten, så er det langt fra alle, der har grund til at surmule.

Flere danske selskaber kan nemlig tjene godt på en stigende kurs, fordi de har en stor del af deres salg i USA. Det viser tal fra Nordea.

Ifølge banken er den helt store vinder blandt de danske selskaber Novo Nordisk, som med en dollarstigning på 10 pct. kan forbedre sit driftsresultat med 820 mio. kr. Det svarer til 5 pct. af driftsresultatet i 2010.

Også høreapparatproducenten William Demant vinder på en stigende dollarkurs og kan ved en 10 pct. stigning forbedre driftsresultatet med 37 mio. kr.

Nordea venter dog, at dollaren vil være steget med hele 27 pct. ved udgangen af i år.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier