MedWatch

Novartis leverer lidt skuffende fjerde kvartal

Novartis´indtjening en anelse under forventet

Medicinalselskabet Novartis skuffede en anelse med regnskabet for fjerde kvartal, hvor selskabet kom ud med en indtjening pr. aktie på 1,23 dollar. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg var der ventet en indtjening på 1,24 dollar pr. aktie. Omsætningen blev 14,8 mia. dollar, hvor der var ventet 14,7 mia. dollar.

Selskabet venter, at omsætningen i 2012 vil blive på linje med 2011, men indtjeningen vil være presset, da selskabets storsællert, blodtryksmedicinen Diovan, går af patent i USA 19. januar.

Novartis' diabetesmiddel storsolgte

Salget af Novartis' diabetespille Galvus steg 63 pct. til 199 mio. dollar i 2011. I fjerde kvartal blev DPP 4-hæmmeren Galvus godkendt i EU til patienter
med type 2 diabetes, der ikke kan tage metformin. Novo Nordisk sælger GLP-1-midlet Victoza, der i visse tilfælde konkurrerer med DPP-4-hæmmerne om diabeteslægernes gunst.

Vildagliptin, der er navnet på det aktive stof i Galvus, sælges nu i 90 lande, oplyser Novartis. Men midlet er ikke godkendt i USA. Væksten i salget kommer
især fra Europa, Latinamerika, Japan og andre asiatiske markeder. Vildagliptin ventes på markedet i Kina i 2012.

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier