MedWatch

Skærpede retningslinjer kan lukke medicinsk guldåre

Det danske millionmarked for ADHD-medicin er igennem det seneste årti steget eksplosivt. Sundhedsstyrelsens planer om skærpede retningslinjer for behandling med ADHD-medicin kan blive en bremseklods for vokseværket.

Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng

1400 procent. Så meget er forbruget af ADHD-medicin steget i de sidste ti år. Og det er på trods af, at forskere og klinikere ikke ved meget om konsekvenserne ved et langvarigt behandlingsforløb med medicinen, viser en undersøgelse lavet af en forskergruppe på Københavns Universitet.

Den heftige stigning fik Sundhedsstyrelsen til kalde til krisemøde i december, og budskabet på mødet var, at styrelsen vil nu gå i front med en stramning af retningslinjerne for behandling med ADHD-medicin. De nuværende danske retningslinjer på området gør, at der er meget store regionale forskelle i antallet af ADHD-diagnoser. Også EU har afsat penge til uvildig forskning i brugen af methylphenidat – et af de stoffer, der bruges i ADHD -medicinen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier