MedWatch

Novo Nordisks nye Victoza-kendis vækker postyr i USA

Amerikanske medier er langt fra overbeviste om, at Novo Nordisks valg af ny frontfigur - en kok kendt for frturestegt mad - er godt for koncernen.

Hvis målet er omtale, har Novo Nordisks valg af frontfigur til en amerikansk salgskampagne for Victoza allerede været en succes. Amerikanske medier er dog langt fra overbeviste om, at Novo også har truffet et klogt valg ved at bede tv-kokken Paula Deen om at være diabetes 2-midlets ansigt udadtil.

Paula Deen er kendt for brug af smør i særdeles rigelige mængder og opskrifter, hvor burger, bacon og donut indgår i samme måltid. Deens promovering af Victoza risikerer derfor at give bagslag og selv bringe Novo i skudlinjen for kritikere, skriver Fierce Markets.

Wall Street Journal spørger på sin sundhedsblog læserne, hvad de mener om Paula Deen som talsperson for farmaindustrien, og Fierce Markets går skridtet længere og spørger, om valget af Paula Deen er genialt eller slet og ret vanvittigt.

En søgning på google.com/news viser i det hele taget, at medierne ikke har været sene til at beskrive paradokset ved, at en kok, kendt for opskrifter som friturestegt bagelsandwich, nu skal være sundhedsapostel.

Søgningen viser, at der allerede er skrevet flere end 1000 artikler om sagen, siden Novo Nordisk offentliggjorde pressemeddelelsen tirsdag. Af den fremgår det, at Paula Deen er Victozau-bruger, har justeret sin livsstil og har udviklet kalorielettere versioner af sine favoritopskrifter.

Novo Nordisks Victoza blev lanceret i 2009 og har på få år udviklet sig til markedsleder foran Byetta fra Amylin. Markedsføringsslagsmålet mellem Novo og Amylin kan dog tage til i de kommende måneder, hvis Amylin lykkes med at få markedsføringstilladelsen til sin langtidsvirkende version af midlet, Bydureon. Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, ventes at tage stilling til Amylins registreringsansøgning i januar, og Amylin har varslet en lancering i første kvartal.

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier