Novo Nordisk-medejer kaster 2 milliarder kroner i ny grøn fond

Bag den nye fond står det danske investeringsselskab Glentra Capital. Fonden skal investere i udvikling af grøn energi.
Foto: Novo Holdings / Pr
Foto: Novo Holdings / Pr
af marketwire

Novo Holdings – som ejer 76 pct. af aktierne i medicinalgiganten Novo Nordisk – vil investere omkring 2 mia. kr. i en ny fond. Her skal indtægterne komme fra investeringer i vedvarende energi.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bag fonden står det danske investeringsselskab Glentra Capital, som har fokus på omstillingen til bæredygtige energikilder.

Samtidig har Novo Holdings erhvervet sig 20 pct. af aktierne i Glentra Capital.

Morten Beck Jørgensen, som er Managing Partner i Capital Investments i Novo Holdings, siger til Reuters, at milliard-investeringen er på linje med selskabets strategi, der blev fastlagt for fem år siden.

Strategien lyder, at Novo Holdings skal skrue op for sine investeringer i den grønne omstilling ”i overensstemmelse med selskabets formål om at skabe langsigtede afkast gennem investeringer, som forbedrer bæredygtighed bredt set”.

Den nye fond skal investere i selskaber, der er førende inden for udvikling og udbredelse af vedvarende energi. Herunder blandt andet vind, solenergi og bæredygtige brændstoffer.

Det siger managing Partner i Glentra, Henrik Tordrup, ifølge Marketwire.

”Vi er meget glade for at kunne annoncere de første tilsagn til Glentra Fond I. Denne milepæl er et væsentligt skridt fremad for vores mission om at accelerere omstillingen af energiforsyningen, imens vi skaber betydelig værdi for porteføljeselskaber og investorer.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også