Branchedirektør afviser kritik af branchen efter eksplosion i forsyningsproblemer

Peter Jørgensen, direktør i brancheforeningen IGL, er ikke enig i lægekritik af, at branchen ikke gør nok for at bekæmpe aktuel mangel på kritiske lægemidler. 
Peter Jørgensen, adm. direktør i Industriforeningen for Generiske og Biosimilære Lægemidler, IGL. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Peter Jørgensen, adm. direktør i Industriforeningen for Generiske og Biosimilære Lægemidler, IGL. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Antallet af sager om mangel på medicin er på det højeste niveau i årevis, og industrien bør handle mere proaktivt for at komme det stigende problem til livs.

Sådan lyder opråbet fra blandt andre Lægeforeningen i Berlingske, efter at avisen mandag kunne fortælle, at en ny opgørelse fra Lægemiddelstyrelsen har vist, at der aldrig har været så mange tilfælde som i år, hvor lægemiddelproducenter og grossister må meddele, at de ikke længere er i stand til at levere de præparater, som patienterne har brug for.

”Jeg håber meget, at problemerne med medicin i restordre kan kædes sammen med produktionsvanskeligheder og mangel på materialer – og at det ikke handler om at skrue priserne i vejret på præparater, som er svære at få fat i. Under alle omstændigheder bør branchen være en konstruktiv aktør og være med til at tænke i løsninger på, hvordan vi kan mindske problemerne for patienterne,” siger formanden for Lægeforeningen, Camilla Rathcke, til Berlingske.

Hun efterlyser, at medicinalindustrien ”lægger sig i selen” og i større udstrækning tager ansvar for, at der ikke opstår forsyningssvigt.

Hos Industriforeningen for Generiske og Biosimilære Lægemidler, IGL, afviser direktør, Peter Jørgensen, beskyldninger om, at branchen ikke gør nok for at bekæmpe forsyningsproblemerne.

”Det handler ikke om, at der er mangel på god vilje eller om en smart strategi for at øge indtjeningen. Vi lever af at sælge medicin, og der er ikke noget, vi hellere vil, end at forsyne patienterne,” siger Peter Jørgensen til Berlingske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også