Eli Lilly gennemfører overtagelse af udviklingspartner inden for diabetes

Sigilon Therapeutics er opkøbt af Eli Lilly, og de to sigter nu i fællesskab blandt andet på at udvikle et middel til behandling af type 1-diabetes.
Foto: Mike Segar
Foto: Mike Segar
af marketwire

Eli Lilly har afsluttet overtagelsen af biotekselskabet Sigilon Therapeutics, som den amerikanske medicinalkæmpe i forvejen har et samarbejde med. Overtagelsen blev annonceret i slutningen af juni.

Som led i aftalen betaler Eli Lilly umiddelbart 14,92 dollar per aktie i Sigilon, men ud over det modtager aktionærerne en yderligere ret for hver aktie til at modtage op mod 111,64 dollar i kontanter eller et samlet beløb på 126,56 dollar per aktie.

De ekstra kontante udbetalinger vil potentielt komme i rater, hvis et produkt fra Sigilons udviklingsportefølje går i sin første humane udviklingsfase, hvis et produkt går i den første humane kliniske udvikling med henblik på produktregistrering, og endelig hvis et produkt opnår markedsføringsgodkendelse.

Samlet set kan overtagelsen ende med at koste Eli Lilly 310 mio. dollar.

Det eksisterende samarbejde mellem de to selskaber sigter blandt andet på at udvikle et middel til behandling af diabetes type-1.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også