Analytikere ser Novo Nordisk-studie som en gamechanger på fedmemarkedet

Resultater fra et studie har fået analytikerne op på den høje klinge,
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
AF MARKETWIRE

Novo Nordisks stærke resultater fra et stort og vigtigt studie, Select, hvor medicinalkoncerns vidundermiddel Wegovy indgår, har fået analytikerne op på den høje klinge.

Barclays analytiker Emily Field kalder studiet for et ”home run”, og hun siger, at det var det bedste resultat, som ”vi havde håbet at se.”

Emily Field kalder det for ”stort skridt fremad” i at mindske risikoen på det globale marked for fedmemedicin på længere sigt, skriver Bloomberg News.

Barclays anbefaling for aktien er ”overvægt”.

Hos Citi siger analytiker Peter Verdult, at resultatet er ”helt i den øverste ende af markedets forventninger”, og at det ”giver yderligere beviser til at støtte GLP-1-brug til behandling af fedme i patienter under Medicare” i USA.

Citi har en købsanbefaling på Novo-aktien.

Michael Nedelcovyc, analytiker hos TD Cowen, kalder det for ”tæt på det bedste scenario.” Hans anbefaling er ”overvægt”.

Studiet viser en reduktion i risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser med hele 20 pct.

”Forsøget nåede sit primære mål ved at påvise en statistisk signifikant og overlegen reduktion i MACE på 20 pct. for personer behandlet med Semaglutid 2,4 mg (Wegovy) sammenlignet med placebo,” oplyste Novo tirsdag.

MACE står for ”major adverse cardiovascular events”, hvilket omfatter hjertekardød, ikke-dødelige hjerteanfald og ikke-dødelige slagtilfælde hos patienter med diabetes type 2.

Op til offentliggørelsen havde JPMorgan ventet, at studiet ville vise en reduktion i risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser på 15-17 pct., mens analytikerne hos Danske Bank havde ventes en reduktion på omkring 17 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også