Novartis taber patent på blockbustermiddel og appellerer

Novartis har ifølge en domstol ikke et kombinationspatent for de aktive stoffer i hjertemidlet. 
Foto: Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix

Står det til en distriktsdomstol i Delaware, USA, så har Novartis ikke længere patent på hjertemidlet Entresto.

Det er selvsagt et stort slag for Novartis, der omsatte hjertemidlet for 1,4 mia. dollar i 2022 – og samtidig er det et af Novartis’ otte nøgleprodukter. Ikke nok med det, så vokser omsætningen af Entresto stadig år for år. 

Derfor har Novartis tænkt sig at tage kampen i det amerikanske retssystem, skriver medicinalselskabet i en pressemeddelelse. 

”Novartis vil fortsat kraftigt forsvare sine intellektuelle ejendomsrettigheder i forbindelse med Entresto, herunder kombinationspatentet samt flere patenter, der dækker yderligere innovationer,” skriver selskabet i meddelelsen. 

Konkret har distriktsdomstolen i Delaware besluttet, at Novartis’ patent på kombinationen af sacubitril / valsartan ikke er gyldig. Det er netop disse to aktive stoffer, der udgør Entresto. 

I øjeblikket har ingen generiske Entresto-produkter en foreløbig eller endelig FDA-godkendelse, skriver Novartis, der også i pressemeddelelsen kommer med en trussel til generikaselskaber, der ønsker at prøve:

”Hvis det godkendes, kan enhver kommerciel lancering af et generisk Entresto-produkt før det endelige resultat af Novartis’ appel eller igangværende krænkelsessager, der involverer andre patenter, være i fare for senere udvikling af retssager.”

Novartis fastholder forventningerne til året.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også