ALK-direktør øjner stort potentiale i udvidet godkendelse af husstøvmidetablet

Allergiselskabets udviklingsdirektør Henriette Mersebach peger på stort globalt marked for allergibehandling til børn efter ny godkendelse.
Udviklingsdirektør Henriette Mersebach fra allergiselskabet ALK peger på store forretningsmuligheder i nye forskningsresultater indenfor børneallergi. | Foto: Alk / Pr
Udviklingsdirektør Henriette Mersebach fra allergiselskabet ALK peger på store forretningsmuligheder i nye forskningsresultater indenfor børneallergi. | Foto: Alk / Pr
AF MARKETWIRE

Med et succesrigt fase 3-studie i hånden håber ALK-Abelló nu også at kunne gøre sin tablet til vaccination mod husstøvmideallergi tilgængelig for børn i Europa og USA. Og der er tale om et stort segment at dømme efter salget i Japan.

Det fortæller udviklingsdirektør i ALK, Henriette Mersebach, til MarketWire, efter at selskabet har kunnet erklære fase 3-studiet for en succes.

”Vi har lagt strategien om også at få en godkendelse af tabletterne til de små børn for at kunne dække bredt, og også fordi vi kan se det potentiale, der har været i Japan, hvor langt størstedelen af salget kommer fra børnene,” siger Henriette Mersebach.

Husstøvmidetabletten kom første gang på det japanske marked i første kvartal 2016 og blev lanceret til børn i marts 2018. 

I dag er hele 75 pct. af de, der går i behandling, børn under 18 år, mens to tredjedele af udgøres af børn under 14 år. Segmentet af de fem til ni-årige står for 29 pct. af salget, mens de ti til 14-årige står for 37 pct. af salget.

I Europa og USA er tabletten foreløbigt godkendt til voksne og unge fra 12 år og op. 

Går alt efter planen, vil tabletten kunne være tilgængelig for børn i 2024/25.

Bedste data hidtil

ALK vil nu indlede en dialog med myndighederne i Europa og Nordamerika om at udvide godkendelse til også at omfatte børn baseret på fase 3-studiet.

Studiet omfattede i alt 1458 børn mellem 5 og 11 år, og data viser en forbedring i omfanget af allergiske høfebersymptomer baseret på en forbedring af den såkaldte allergiske rhinitis-score på 22 pct. Det lever op til målsætningen for studiet og er statistisk signifikant.

”Det er faktisk det højeste, vi har set, også højere end vi har set i de øvrige studier i voksne og de store børn. Så vi er ovenud tilfredse,” siger Henriette Mersebach.

Som led i ALK’s strategi om at gøre sin tabletportefølje tilgængelig for alle relevante aldersgrupper arbejder selskabet også på et fase 3-studie i børn med sin træpollentablet Itulazax. Her venter ALK at annoncere resultater i løbet af fjerde kvartal.

Generelt vurderer ALK, at de tabletbaserede allergivacciner til børn vil kunne udvide markedet, da denne patientgruppe relativt sjældent kommer i behandling med de injektionsbaserede allergivacciner for at skåne børnene for de mange besøg og nålestik, som en behandling vil kræve hos allergilægen.

Globalt anslås mere end 10 mio. børn i alderen fem til 11 år ifølge ALK at leve med ikke-velkontrollerede luftvejsallergier.

ALK stiger torsdag 4,2 pct. til 85,35 kr. på børsen i København.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også