Novo Holdings og Gurnet køber biotekselskabet Paratek for 3,2 mia kr

Novo Holdings og Gurnet Point Capital har aftalt at købe det amerikanske biotekselskab Paratek i en handel svarende til 3,2 mia. kr.
Foto: Novo Holdings / Pr
Foto: Novo Holdings / Pr
af marketwire

Novo Nordisk Fondens investeringsselskab Novo Holdings har sammen med Gurnet Point Capital aftalt at købe det amerikanske biotekselskab Paratek for 462 mio. dollar inklusive gæld svarende til 3,2 mia. kr.

Det skriver Paratek i en meddelelse tirsdag.

Aftalen har en potentiel værdi på 3 dollar per aktie bestående af en upfront kontantbetaling på 2,15 dollar per aktie og en CVR-rettighed på 0,85 dollar per aktie, der er afhængig af, at selskabet når nettosalg af Nuzyra i USA på 320 mio. dollar i et kalenderår frem til og med 2026.

Paratek-aktien er handelsstoppet kort tid efter børsåbning i New York. Mandag steg aktien med 2,1 pct. til 1,96 dollar, men torsdag steg den 21,6 pct. efter rygter om opkøbsinteresse.

”Med Nuzyra har Paratek demonstreret sin evne til med succes at udvikle og kommercialisere nye anti-infektionsterapier til infektioner, der er svære at behandle,” siger Aleks Engel, partner hos Novo Holdings.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også