Rådgiver: Novo Nordisk skal vågne op af prinsessesøvnen

Viral video med læges kritik varsler nye tider omdømmemæssigt for Novo Nordisk, vurderer rådgiver.
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Da formand for Dansk Selskab for Almen Medicin Bolette Friedrichsen i DR-programmet Deadline anklagede Novo Nordisk for at ville stoppe hendes kritik af slankemidlet Wegovy ved at ansætte hende til et advisory board, markerede det nye tider for medicinalselskabet. 

Det mener Martin Vith Ankerstjerne, som igennem ti år har arbejdet som public affairs-rådgiver med en række fremtrædende virksomheder over for MedWatch’ søstermedie Kforum.

Selvom Novo Nordisk har afvist Bolette Friedrichsens udlægning af sagen, så kunne den være håndteret bedre af medicinalselskabet, vurderer Martin Vith Ankerstjerne.

”Det er normal praksis, at Novo Nordisk gerne vil i dialog med læger, der har en kritisk holdning, men der er kommet mere kritisk fokus på Novo Nordisk, i forbindelse med at de har lanceret et lægemiddel, som ikke har samme legitimitet som at bekæmpe diabetes. Samtidig er det offentliges omkostninger til lægemidlet betydelige,” siger Martin Vith Ankerstjerne med henvisning til Wegovy. 

Han vurderer samtidig, at Novo Nordisk skal vænne sig til langt mere kritisk pressedækning i Danmark, end selskabet har været vant til.

”Novo skal vågne op af prinsessesøvnen, efter at de længe har været beskyttet af et fantastisk omdømme i Danmark,” siger han. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også