Britisk AMR-fond kaster trecifret millionbeløb i antibiotikaforskning

Pengene går til to forskningsinitiativer, der har nye antibiotika i pipelinen.
Foto: Peter Klint
Foto: Peter Klint

Den britiske regerings AMR-fond, Global AMR Innovation Fund (GAMRIF), kaster yderligere 39 mio. pund, godt 334,6 mio. danske kr. i kampen mod antimikrobiel resistens (AMR).

Det skriver Labiotech.

Af den nye fundingpakke fra GAMRIF er op til 24 mio. pund over fire år blevet tildelt til at styrke Storbritanniens partnerskab med Carb-X – et globalt AMR-forskningsinitiativ – for at støtte den fortsatte tidlige udvikling af nye antibiotika, vacciner, hurtig diagnostik og andre produkter til bekæmpelse af lægemiddelresistente infektioner. Carb-X har lige nu 12 kliniske studier i gang med nye antibiotika. 

Ud over dette investerer AMR-fonden 5 mio. pund over to år i Global Antibiotic R&D Partnership (GARDP) med henblik på at udvikle – og sikre global adgang til – nye antibiotikabehandlinger. GARDP udvikler selv sine egne nye antibiotika med finansiering fra blandt andet offentlige midler, private partnere og non-profit organisationer. 

Storbritannien er allerede nu i gang med en forsøgsordning, hvor lægemiddelvirksomheder, der udvikler nye antibiotika, får en månedlig pose penge. Formålet med det er at undgå overforbrug af antibiotika og at sikre et levedygtigt marked for lægemiddelvirksomheder, selv hvis deres lægemidler kun bruges som sidste udvej.

Antimikrobiel resistens er en betegnelse for en tilstand, hvor bakterier har udviklet sig så meget, at antibiotika og andre nuværende behandlinger ikke længere er effektive mod infektioner. Det er tidligere blevet betegnet som ’the silent killer’, der hvert år koster millioner af liv i verden, og hver femte af disse dødsfald rammer børn under fem år.

I følge WHO er antibiotikaresistens en af de 10 største globale trusler mod folkesundheden og resulterer årligt i mere end 35.000 dødsfald i EU, Norge, Island og Liechtenstein. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også