Analytiker: Lovende fedmedata kan give Zealand Pharma plads på attraktivt marked

Med nye fedmedata fra Zealand Pharma og Boehringer Ingelheim kan kandidaten BI 456906 ligne en lookalike af Novo Nordisks storsælgende middel Wegovy, vurdrerer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen
Foto: Zealand Pharma / Pr
Foto: Zealand Pharma / Pr
af marketwire

Zealand Pharma har onsdag præsenteret et sæt lovende data med lægemiddelkandidaten BI 456906 til behandling af fedme.

Og det peger i retning af, at midlet potentielt set kan få del i et hastigt voksende og meget attraktivt marked for fedmebehandling, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank og følger markedet tæt med særligt fokus på Novo Nordisk og konkurrenten Eli Lilly, der begge har stærke fedmemidler på hylden.

Novo Nordisk oplever for tiden voldsom vækst med Wegovy, mens Eli Lilly er på vej på markedet med Mounjaro, der har vist endnu bedre resultater end Wegovy i de omfattende fase 3-studier.

Men selve markedet for fedmebehandling vil over de kommende år vokse så kraftigt, at der sagtens kan være plads til flere aktører, vurderer Søren Løntoft Hansen.

”Det ser umiddelbart rigtig godt ud med en vægtreducerende effekt på 15 pct. efter 46 uger. Man skal altid være ekstremt forsigtig med at sammenligne studier på tværs, men det kan ligne lidt en Wegovy-lookalike. Jeg tror, at markedet for fedmebehandling vil udvide sig markant over de kommende år, og der bør være plads til flere aktører på det her marked,” siger han til Marketwire.

”Man kigger måske også lidt mere på den enkelte person i det her marked. Det er jo ikke sådan, at alle har brug for den høje dosis af Mounjaro. Der er forskel på at have et BMI på 38 og et BMI på 28 med relaterede følgesygdomme, hvor man ikke nødvendigvis behøver tabe sig plus 20 pct. af kropsvægten,” fortsætter senioranalytikeren.

Han bider dog også mærke i, at studiet som Zealand Pharma har lavet sammen med partneren Boehringer Ingelheim, er lavet hos overvægtige og fede uden type 2-diabetes.

”Normalt ville man nok se lidt lavere vægttab hos type 2-diabetikere,” siger Søren Løntoft Hansen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også