Firdoblet omsætning, godkendt overtagelse og milepælsbetaling fra staten - læs alt om Bavarian Nordics regnskab for første kvartal 2023

Det buldrer derudad for Bavarian Nordic, der har godt gang i butikken, hvor der både er vacciner mod covid-19 og RS-virus på vej, men flere konkurrenter er kommet i forkøbet. Læs alt om regnskabet.
Foto: Bavarian Nordic / Pr
Foto: Bavarian Nordic / Pr

Bavarian Nordic viser med dagens regnskab for årets første kvartal både fremgang i omsætningen, driftsresultatet og på bundlinjen. Samlet set endte Bavarians omsætning på 1252,1 mio. kr. i første kvartal mod 320,1 mio. kr. i samme kvartal 2022.

Bavarian Nordics omsætning stiger markant - plus på bundlinjen

Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen hæfter sig særligt ved det positive i regnskabet, at Rabipur/Rabiavert-forretningen, der var en del af de opkøbte vacciner fra GSK, mod hundegalskab fik en vækst på 108 pct. til et salg på 243 mio. kr.

”Det afspejler en fortsat rigtig stærk udvikling,” siger analytikeren, der især fremhæver Tyskland, hvor vaccinen bliver brugt som rejsevaccine. Her er fremgangen på mere end 200 pct.

Analytiker: Bavarian Nordic ventes bedre udvikling end det generelle marked grundet GSK-vaccineudvikling

Bavarian Nordic er samtidig i det seneste kvartal rykket endnu tættere på at overtage den vaccineportefølje og vaccinekandidat fra Emergent Biosolutions, der blev annonceret tidligere på året. Bavarian har nemlig nu alle godkendelser på plads inden overtagelsen.

Bavarian Nordic sigter fortsat efter at have aftalen om at overtage vaccineporteføljen fra Emergent Biosolutions endeligt lukket inden udgangen af det igangværende kvartal.

Bavarian har alle godkendelser på plads inden overtagelse af Emergent

Selvom markedet er vanskeligt for covid-19-vacciner, så fastholder finansdirektør Henrik Juuel sin tiltro til selskabets kandidat, boostervaccinen ABNCoV2, over for MedWatch. Han forklarer dog, at myndigheder, især i USA, begynder at stille regulatoriske krav, som Bavarians kandidat ikke kan leve op til.

Bavarian Nordic møder udfordringer men beslutningen om en dansk coronavaccine er stadig ”den rigtige”

Over for nyhedsbureauet Marketwire fortæller finansdirektøren, at Bavarian Nordic inden længe offentliggør resultatet af et afgørende studie for selskabets vaccinekandidat mod luftvejsinfektionen RSV. Her er målet at matche konkurrenterne. ”Vi forventede, at både Pfizer og GSK ville komme ud og være først,” fortæller Henrik Juuel.

Finansdirektør: Konkurrenter har sat barren for RSV - vi skal matche

Derudover oplyser Bavarian Nordic i regnskabet, at selskabet nu har opnået den maksimalt mulige statsstøtte på 800 mio. kr. til covid-19-kandidaten, men den sidste afsluttende betaling på 160 mio. kr. er endnu ikke er modtaget fra staten, selvom fakturaen blev sendt afsted i april.

Bavarian Nordic har udløst sidste milepælsbetaling fra staten til udvikling af coronavaccine

Selvom Bavarian Nordics vaccine mod mpox solgte for 848 mio. kr, er det ikke et stærkt salg i årets første kvartal, hvis man ser på selskabets forventninger til hele året. Forventningerne til hele årets salg af vaccinen ligger på 4,4 mia. kr. Dermed udgør vaccinen også langt størstedelen af den samlede guidance på 6 mia. kr.

Bavarians finansdirektør: ”De næste kvartaler er nødt til at blive stærkere på mpox”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også