Moderna arbejder fortsat på corona-vaccine - har flere vacciner på vej

Selvom omsætningen af Modernas coronavaccine ventes at falde drastisk i år, ser selskabet et stort og profitabelt marked med plads til forbedrede vacciner.
Foto: Brian Snyder
Foto: Brian Snyder
af marketwire

Det amerikanske vaccineselskab Moderna har regnet på, hvad boostervacciner til covid-19 i slutningen af pandemien er værd, og er kommet frem til en værdi på samlet 15 mia. dollar i årlig omsætning på verdensplan.

Det oplyser Moderna tirsdag i en pressemeddelelse.

Moderna er især kendt for sin vaccine mod netop corona. Men salget i år ventes at blive mindre end en tredjedel i forhold til salget i 2022 - nemlig på mindst 5 mia. dollar mod 18,4 mia. dollar sidste år.

”Moderna venter at kunne imødekomme de skiftende behov på det endemiske covid-19-marked, herunder gennem multivalente boostere og ved at fremme den næste-generations vacciner,” skriver medicinalselskabet.

Moderna forsker i en coronavaccine, der er stabil ved opbevaring i køleskabe fremfor frysere, mRNA-1283, hvilket har vist gode resultater i flere kliniske studier. Og for nylig startede selskabet et fase 3-forsøg med vaccinen.

Moderna har ligeledes vaccinekandidater mod influenza og RS-virus. Og over de kommende år venter selskabet at kunne lancere seks nye vacciner.

Vaccineselskabet regner med at skulle investere mellem 6 og 8 mia. dollar de kommende år. Og i 2027 estimeres salget af respiratoriske produkter til at ligge i intervallet 8 til 15 mia. dollar med et driftsresultat i divisionen Respiratory på 4-9 mia. dollar.

”Det skal bemærkes, at disse estimater kun gælder for respiratorisk vaccine og ikke inkluderer prognoser for andre Moderna-produkter eller investeringer,” oplyser det amerikanske selskab.

Aktien falder 4,8 pct. i det amerikanske formarked.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også