Bavarian Nordics formand ser muligheder i Janssens RSV-exit

Janssen har trukket sig fra RSV-kapløbet, og det kommer til at gavne Bavarian Nordic, vurderer Bavarian Nordics fratrædende bestyrelsesformand.
Foto: Bavarian Nordic / Pr
Foto: Bavarian Nordic / Pr
af marketwire

Bavarian Nordics konkurrenceposition er forbedret på markedet for vacciner mod luftvejssygdommen RSV, efter at den amerikanske medicinalgigant og konkurrent Johnson & Johnson onsdag valgte at indstille forskningen af sin egen vaccine mod virussen.

Det vurderer den fratrædende bestyrelsesformand i Bavarian Nordic, Gerard van Odijk, over for Børsen.

”Fra et kommercielt perspektiv er det en stor mulighed for os,” siger han til mediet og tilføjer:

”Vi er på rette spor med vores kandidat, så jeg mener, at det er positivt nyt for os som selskab.”

Ifølge den kommende bestyrelsesformand, Luc Debruyne, må Bavarian undersøge, hvorfor Janssen har valgt at stoppe projektet.

Janssen skriver på sin hjemmeside, at selskabet har droppet sin RSV-vaccinekandidat som følge af en bredere indsats for at træffe strategiske valg for sin pipeline, forskningsinvesteringer og udvikling i forhold til at fokusere på midler med den største potentielle fordel for patienterne.

Markedspotentialet kan dermed siges at være øget for Bavarian, hvor konkurrenterne Pfizer og GSK allerede har vist positive forsøgsresultater med deres vacciner. Også Moderna er langt med sin vaccine mod RS-virus.

Bavarian-aktien falder torsdag 1,1 pct. til 195,90 kr. ved 15-tiden torsdag, efter at aktien onsdag steg med 6,5 pct. oven på Johnsons & Johnsons beslutning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også