Biotekselskab får millioner til dyreforsøg med mulig behandling af infertilitet

Behandlingen skal hjælpe infertile kvinder med at blive gravide, hvis hormonbehandling ikke er effektiv.
Fra venstre ses Jean-Pierre Gotteland, Karin Lykke-Hartmann, Henrik Stage og Joakim Sørensen. | Foto: Notify Therapeutics / Pr
Fra venstre ses Jean-Pierre Gotteland, Karin Lykke-Hartmann, Henrik Stage og Joakim Sørensen. | Foto: Notify Therapeutics / Pr
AF MIE SKOV ANDERSEN

Notify Therapeutics modtager en Grand Solutions bevilling på 5,9 millioner, der skal bruges til at teste eget lægemiddel på dyr, der minder om mennesker. Målet er at skabe en ny behandling til infertile kvinder.

Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

Virksomheden arbejder på at udvikle en behandling, der aktiverer såkaldte hvilende follikler ved at ramme den tidlige og hormonafhængige fase af ægmodningen. Nu kan biotekvirksomheden ved hjælp af bevillingen teste lægemidlet i aber.

”Vi er ekstremt stolte over at modtage en Grand Solutions-bevilling fra Innovationsfonden, som gør det muligt for os at teste effektivitet og sikkerhed i en translationel dyremodel, der ligner menneskelig reproduktion,” siger Karin Lykke-Hartmann, administrerende direktør, stifter af Notify Therapeutics og professor i Reproduktiv Medicin ved Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet.

Hun fortsætter:

”Disse forsøg vil klargøre os til kliniske studier og forhåbentlig skabe potentialet for nye behandlinger til infertile kvinder, der ikke har nogen behandlingsmuligheder i dag.” 

Formålet med forsøgene er at evaluere Notify Therapeutics’ lægemiddel og dets virkning på modning af æg i æggestokken og dannelse af sunde embryoner. Karin Lykke-Hartmann mener at have identificeret mekanismerne bag aktiveringen af de tidlige follikelstadier i æggestokken. Ifølge Notify Therapeutics har den mekanisme, Karin Lykke-Hartmann fremhæver, vist entydigt positive resultater i mus og væv fra infertile patienter. 

Forsøgene udføres i samarbejde med Oregon National Primate Research Center i USA og er det sidste skridt før kliniske studier. Man forventer at kunne lave de første forsøg i kvinder i slutningen af 2024. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også