Nordnet: Ambitiøse mål fra Ambu – kapitalforhøjelse bør ikke afskrække

Der er ifølge Nordnets investeringsøkonom Per Hansen tale om ambitiøse langsigtede mål, som Ambu har offentliggjort op til selskabets kapitalmarkedsdag. 
Foto: Ambu/pr
Foto: Ambu/pr
af marketwire

Ambus nye langsigtede finansielle mål er ambitiøse og optimistiske, vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen.

Han ser samtidig ingen grund til, at investorerne afskrækkes af Ambus overvejelser om en mindre kapitalforhøjelse på 5 pct. af B-aktiekapitalen – eller lidt over 1,1 mia. kr. beregnet på baggrund af mandagens lukkekurs på 102,35 kr.

”En kapitaludvidelse i givet fald på 5 pct. af den nuværende markedsværdi bør ikke afskrække investorerne. Hvis man skal have flere penge, skal man som Egon Olsen have en god og perspektivrig plan, som man kan indfri,” skriver Per Hansen i en kommentar.

Og Ambus nye finansielle målsætninger virker ifølge investeringsøkonomen både ambitiøse og realistiske.

De signalerer, at Ambu inden for de næste fem år vil nå en EBIT-margin før særlige poster på omkring 20 pct. Til sammenligning fastholder Ambu forventningerne om en margin i 2022/23 på 3-5 pct.

Inden for de kommende to år vil Ambu nå en EBIT-margin før særlige poster på over 10 pct. Det er nogenlunde på linje med konsensus, der peger på en margin på 9,9 pct. næste regnskabsår og 12,7 pct. i 2024/25.

De langsigtede vækstmål lyder på en årlig gennemsnitlig organisk vækst på over 10 pct. over fem år frem til regnskabsåret 2027/28.

Ambus vækstben, Endoscopy Solutions, der laver engangsendoskoper til kikkertundersøgelser, ventes i perioden at vokse med 15-20 pct. årligt i gennemsnit.

Det skal ske i et marked for engangsendoskopi, der ventes at vokse til 15-20 mia. kr. om fem år fra estimeret omkring 5 mia. kr. i dag, oplyser Ambu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også