Bavarian Nordic vil sælge godt syv mio. nye aktier

Provenuet fra et salg af nye aktier skal finansiere købesummen i forbindelse med Bavarian Nordics nyligt annoncerede vaccineopkøb.
Foto: Bavarian Nordic / Pr
Foto: Bavarian Nordic / Pr
Af Marketwire

Bavarian Nordic har besluttet at gennemføre et salg af godt syv mio. nye aktier, hvor provenuet påtænkes anvendt til betalingen af købssummen i forbindelse med købet af rejsevacciner fra Emergent Biosolutions.

Det skriver Bavarian Nordic mandag eftermiddag i en meddelelse.

Udbuddet gennemføres som en såkaldt accelereret bookbuilding-proces med udbud af op til 7.046.839 nye aktier. Det svarer til 9,96 pct. af Bavarian Nordics registrerede aktiekapital.

Salget sker i en rettet udstedelse mod kvalificerede institutionelle og professionelle investorer i Danmark og visse andre jurisdiktioner.

Udbudskursen fastsættes efter afslutning af den accelererede bookbuilding-proces, og den endelige udbudskurs og antallet af nye aktier forventes offentliggjort hurtigst muligt herefter, hvilket ifølge den forventede tidsplan er senere i dag, mandag.

De nye aktier ventes optaget til handel på børsen i København på fredag d. 24. februar. Bavarian Nordic har i forbindelse med udbuddet accepteret at påtage sig en lock-up-forpligtelse i 180 kalenderdage.

Onsdag i sidste uge oplyste Bavarian, at selskabet har købt en række rejsevacciner af Emergent Biosolutions for op til 380 mio. dollar.

Mandag lukkede Bavarian Nordic-aktien med en stigning på to pct. til 245 kr. Med mandagens lukkekurs vil det samlede aktiesalg løbe op i 1,73 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også