Sydbank: Wegovy holder stadig tempoet højt

Antallet af nye recepter på Novo Nordisks fedmemiddel Wegovy bliver ved med at vokse. Det afspejler ifølge Sydbank en stærk underliggende efterspørgsel.
Foto: Novo Nordisk / Pr
Foto: Novo Nordisk / Pr
af marketwire

Novo Nordisks vægttabsmiddel, Wegovy, fortsætter frem på det amerikanske marked i uge 4, efter at midlet omkring årsskiftet blev relanceret i alle doser.

De seneste receptal fra Symphony Health Solutions viser ifølge Sydbank, at det totale antal recepter voksede til 52.787 i uge 4 fra 43.703 i uge 3, 40.599 i uge 2 og 33.478 i uge 1.

”Vi ser fortsat særdeles positivt på udviklingen i receptudskrivningen for Wegovy i USA. Vi vurderer som i de seneste uger, at den stigende udskrivningstendens afspejler den stærke underliggende efterspørgsel efter Wegovy og opmærksomheden omkring fedmebehandling i USA,” skriver Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, i en kommentar.

Hos Novo Nordisk betegner topchef Lars Fruergaard Jørgensen de første ugers receptoptag som ”opmuntrende”.

”Det er stadig tidligt i lanceringen. Vi har hele tiden sagt, at vi har ventet en undertrykt efterspørgsel, hvor patienterne har været i kø. Lige nu klatrer vi op ad den kurve. Det skal så blive interessant at følge over de kommende uger og måneder, hvornår det flader ud. For jeg tror, at det vil flade ud, og også vil dykke en smule, inden at det slår ind på mere normal bane i forhold til patienter, der starter behandling, sagde Lars Fruergaard Jørgensen onsdag i et interview med Marketwire.

Ud over Wegovy viser de seneste recepttal også fremskridt for Novos øvrige GLP-1 midler, Ozempic, Rybelsus og Victoza, bemærker Søren Løntoft Hansen.

Han peger på, at antallet af nye recepter er på rekordniveau for både Ozempic og Rybelsus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også