Finsk venturefond ser mod Danmark for investeringer i life science

Finske Innovestor, der allerede har flere danske virksomheder i porteføljen, retter øjnene mod Danmark i ny fond, hvor ventureinvestoren har knap 700 mio. kr. at investere for.
Stifterne af medtech-virksomheden Ward 24/7, som sidste år fik en investering fra finske Innovestor, der er klar til at investere i flere danske virksomheder. Her ses Ward 24/7's adm. direktør Betina Langemark (i midten), flankeret af medstifterne Christian Meyhoff (tv.) og Eske Aasvang (th.) | Foto: Ward 24/7 / PR
Stifterne af medtech-virksomheden Ward 24/7, som sidste år fik en investering fra finske Innovestor, der er klar til at investere i flere danske virksomheder. Her ses Ward 24/7's adm. direktør Betina Langemark (i midten), flankeret af medstifterne Christian Meyhoff (tv.) og Eske Aasvang (th.) | Foto: Ward 24/7 / PR

Den finske venturefond Innovestor er klar til for alvor at gå i markedet med sin nye life science-fokuseret fond, hvor fokus også vil være på danske virksomheder.

Fonden er døbt Innovestor Life Science (ILS) og har 90 mio. euro, ca. 670 mio. kr., i ryggen fra sine investorer.

Norden er fondens primære investeringsmarked, herunder altså også Danmark, som Pekka Simula, partner i Innovestor, fremhæver i en pressemeddelelse.

”Danmark har nogle af Nordens mest anerkendte, innovative og internationale life science, tech og It-selskaber – ligesom I også har et yderst modent iværksættermiljø. Disse særlige kompetencer – kombineret med flere spirende startups inden for f.eks. digital health – gør Danmark til et oplagt marked for os,” siger han i meddelelsen:

”Selv om vi ved, at konkurrencen er stor, så tror vi på, at vores ekspertise og vores særlige entreprenante tilgang gør os i stand til at tage kampen op om at være dem, som er med til at skabe den næste danske life science-unicorn.”

Områderne som medicinal, automatisering, medico og kunstig intelligens bliver fremhævet som særligt interessante.

Innovestors overordnede ambition er at føre early stage-virksomheder ud på det globale marked, fremgår det videre.

Flere danske investeringer

Life science-fonden er Innovestors fjerde og har et år bagen. Porteføljen i den tæller bl.a. allerede danske Ward 24/7, der udvikler software til patientovervågning på hospitaler, og som sidste sommer rejste 18 mio. kr. i en seed-runde, hvor Innovestor var med.

Ifølge Innovestor har Ward 24/7 ”både globalt potentiale og stor samfundsmæssig værdi”, og virksomheden er derfor et eksempel på den type, ILS er på udkig efter.

”Vi ser et enormt potentiale i såkaldt livreddende teknologi og life science-startups, som kan gå ind og gøre en stor forskel i samfundet. Med dette fokus er vores mål over tid at blive en førende investeringspartner for nordiske life science startups – og ikke mindst en stærk partner til danske iværksættere,” lyder det fra Wilhelm Lindholm, adm. direktør i Innovestor Group, i meddelelsen.

Udover life science-fonden har Innovestor også en dedikeret teknologi-fond, hvor bl.a. de danske virksomheder Enterspeed, Synergyxr og Scratcher.io er i porteføljen. De fik alle Innovestor i ejerkredsen sidste år.

Innovestor med hovedsæde i Helsinki forvalter i øjeblikket over 200 mio. euro i alt i sine fire fonde og har en samlet portefølje på knap 100 virksomheder.

(Denne artikel er leveret af MedWatchs søstermedie KapitalWatch)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også