Evotec indgår partnerskab med Janssen om udvikling af immunbaserede kræftbehandlinger

Med ønsket om at udvikle immunbaserede behandlinger inden for onkologi er tyske Evotec gået sammen med Janssen Biotech, der er en del af den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson.
Foto: Janssen/pr
Foto: Janssen/pr

Tyske Evotec, der har Novo Nordisk Fondens investeringsselskab Novo Holdings i ejerkredsen, har indgået et såkaldt strategisk partnerskab samt en licensaftale med Janssen Biotech, som er en del af den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson. 

Det oplyser Evotec i en meddelelse, hvor det samtidig fremgår, at det nye partnerskab vil fokusere på udvikling af immunbaserede behandlinger rettet imod onkologi. 

Med partnerskabet vil de to selskaber således samarbejde i den prækliniske fase, mens Janssen påtager sig det fulde ansvar for klinisk udvikling samt kommercialisering, står der i meddelelsen. 

”Vi er meget begejstrede omkring dette samarbejde med Janssen. Nye immunbaserede terapier med sygdomsrelevante, målrettede mekanismer forventes at gavne et stort antal patienter. Evotec er forpligtet til at føre an inden for transformationel innovation for at behandle og i sidste ende helbrede sygdomme med store udækkede behov,” udtaler Cord Dohrmann, videnskabelig direktør hos Evotec, i meddelelsen. 

Som en del af aftalen er Evotec ud over forskningsfinansiering også berettiget til en ikke oplyst forudbetaling samt succesbaserede forsknings- og kommercielle milepæle, der overtiger 350 mio. dollar eller 2,4 mia. kr., såvel som niveaudelte royalties fra produkter, som stammer fra partnerskabet. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også