Danske Bank ser bedre 2023 for Bavarian Nordic

Danske Bank løfter forventningerne til Bavarian Nordic i 2023, efter selskabet mandag kunne oplyse foreløbige tal for sidste år. 
Foto: Lukas Barth/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Lukas Barth/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Bavarian Nordics vaccinesalg buldrer derud ad, og det får Danske Bank til at spå et bedre 2023, end banken hidtil har antaget.

Det fremgår af en analyse dagen efter, at Bavarian Nordic offentliggjorde foreløbige regnskabstal for 2022, der overgik selskabets egne forventninger.

Danske Bank venter nu, at Bavarian Nordic kan lande en omsætning på 7990 mio. kr. i 2023, hvilket er 2 pct. mere end tidligere. Prognosen for driftsresultatet (EBITDA) er 3206 mio. kr., som svarer til en stigning på 4,6 pct. fra tidligere forudsigelser.

”Vi løfter 2023-forventningerne primært som en konsekvens af et stærkere end ventet rabipur-salg (mod rabies, red.) såvel som betydningen fra en nyligt indgået kontrakt med det amerikanske forsvarsministerium for klinisk videreudvikling af WEV-vaccineprojektet,” skriver Danske Bank i analysen med henvisning til en aftale indgået i slutningen af december.

Aftalen har en værdi på 83 mio. dollar.

Bavarian Nordic løfter først selv sløret for selskabets egne forventninger til året, når det endelige årsregnskab fremlægges 2. marts.

Endnu et rekordår

Finansdirektør Henrik Juuel har dog allerede varslet, at der vil blive tale om endnu et rekordår for vaccineselskabet.

”Vi har sikret koppevaccine-ordrer på smallpox og mpox (abekopper, red.), som finansielt svarer til mere, end vi havde i 2022. Derfor kan vi også trygt sige, at 2023 bliver endnu et rekordår finansielt målt på omsætning og drift. Det var 2022, men 2023 bliver det også,” sagde han mandag til MarketWire.

For 2022 endte driftsoverskuddet på 329 mio. kr. mod en forventning mellem minus 200 mio. kr. og et rundt nul, viser de foreløbige tal. Omsætningen løb desuden op i 3151 mio. kr. sammenlignet med forventningen om 2800-3000 mio. kr.

Vaccineselskabets koppevaccine var den absolutte storsællert efter udbruddet af abekopper, og salget løb op i 1730 mio. kr. Samtidig har rabipur-salget indbragt 879 mio. kr. i omsætning,

Danske Bank fastholder sin købsanbefaling, mens kursmålet også ligger uændret på 450 kr., hvor det har ligget siden 10. november, fremgår det af analysen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også