Genmab-topchef: Tre kræftmidler er på vej mod væsentlige milepæle i 2023

En godkendelse af epcoritomab er det absolut vigtigste mål for Genmab i 2023. Efter det følger udviklingen af tre andre kræftkandidater.
Foto: Joost Melis / Genmab / Pr
Foto: Joost Melis / Genmab / Pr
af marketwire

Genmab regner med at nå flere væsentlige milepæle i 2023, hvor det blandt andet vil stå klart, hvilke kræftformer selskabet vil gå efter for de to kræftkandidater GEN1042 og GEN1046.

Desuden arbejder biotekkoncernen på at udbrede anvendelsen af Tivdak, der allerede markedsføres i USA til behandling af livmoderhalskræft, fortæller Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab, i et interview med MarketWire.

Han peger på en potentiel godkendelse af kræftkandidaten epcoritamab som den absolut væsentligste milepæl i 2023, men udviklingen af de tre andre kræftmidler følger lige derefter.

”I de kommende måneder vil det blive klart, hvilke indikationer vi vil gå efter for GEN1042 og GEN1046. Det er lidt for tidligt at sige noget om nu, fordi de testes i flere indikationer.”

”GEN1042 testes som førstebehandling af både knoglemarvskræft, lungekræft, hoved- og halskræft og bugspytkirtelkræft. Vi har kun delt foreløbige data inden for hoved- og halskræft, så det er for tidligt at sige noget om den endelig positionering, men vi er meget opmuntrede over de data, vi indsamler,” siger Jan van de Winkel.

Venter afklaring i løbet af 2023

I forhold til GEN1046 så er Genmab i færd med et fase 2-studie i lungekræft, men tester også en række andre kræftformer, så også her er det ifølge Genmabs topchef for tidligt at sige, hvilke kræftformer man vælger at gå efter i de sene udviklingsfaser.

Afgørende bliver ifølge Jan van de Winkel data fra de igangværende studier, men spændingen kan blive udløst ganske snart.

”Jeg tror, at vi i løbet af 2023 vil få en afklaring,” siger Jan van de Winkel.

Både GEN1042 og GEN1046 er del af Genmabs samarbejde med tyske Biontech, som herhjemme er kendt for at have udviklet coronavaccinen Comirnaty sammen med Pfizer.

Sammen med partneren Seagen har Genmab allerede fået kræftmidlet Tivdak på markedet i USA, og også her er der flere vigtige milepæle i vente i det kommende år.

”Vi får data i det nye år og håber at kunne indsende registreringsansøgninger i andre områder som Europa og Japan baseret på forhåbentligt gode data. Desuden håber vi at bevæge stoffet ind i tidligere behandlingsforløb og brede det ud til andre kræftformer. Så vi får et travlt år,” opsummerer Jan van de Winkel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også