MedWatch

Novavax kommer igen efter stort tirsdagsfald

Novavax faldt markant på børsen tirsdag efter partneren Gavi Alliance har misligholdt en aftale om leverancer af vaccinedoser.

Den amerikanske vaccineproducent Novavax ser ud til at komme lidt igen onsdag, efter et kursfald på 10,7 pct. tirsdag.

Onsdag genvinder aktien lidt af det tabte og stiger 1 pct. i formarkedet.

Novavax’ markante kursskred tirsdag kom, efter at vaccineproducenten har oplyst, at partneren Gavi Alliance ikke har levet op til aftalen gældende 350 mio. vaccinedoser. Og derfor har Novavax afbrudt samarbejdet, skriver Reuters.

Det var til det fælles Covax-program mellem Gavi, Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og Coalition for Epidemic Preparedness Innovations for en retfærdig fordeling af coronavacciner i fattigere lande, at aftalen om levering af vacciner var indgået. Covax trak sig allerede i august fra aftalen.

Og nu har Novavax oplyst, at opsigelsen ikke vil give nogen sanktioner.

For der er tale om mange penge i forbindelse med aftalen.

Novavax modtog en ikke-refunderbar forudbetaling på 350 mio. dollars fra Gavi sidste år og yderligere 350 mio. dollars i år, efter at vaccinen fik WHO’s godkendelse til nødbrug, skriver Reuters.

Meddelelsen kommer efter ringe efterspørgsel efter Novavax vaccine midt i en global forsyningsoverflod af covid 19-vacciner samt aftagende efterspørgsel.

Gavi har overfor Reuters sagt, at selskabet ikke har brudt nogen aftaler - og at det tager forbehold for at kræve pengene tilbage.

”Det er tydeligt, at Novavax ikke vil være i stand til at møde dets forpligtelser om levering,” lyder det fra en talsmand fra Gavi.

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier